Färgnyanser

När du önskar en speciell typ av färg på din tårta/bakelse, vare sig den är "vanlig" eller inte rekommenderar vi alltid dig som kund att skicka med en bild på ett färgexempel som vi kan utgå ifrån. 
Det underlättar för oss under produktionen då vi vet vilken typ av färg du önskar dig, istället för att vi bara ska utgå från att någonting ska vara t.ex blått. 
Det är extra viktigt när du önskar nyanser av olika färger som t.ex. puderrosa, gammelrosa, himmelsblå, beige, ivory med mera eftersom dom oftast kan finnas i både ljusare och mörkare toner. 

Beställer du flera produkter av oss som ska gå i samma färg gör vi alltid vårat bästa men att få det så sammanhängande som möjligt. Men ha alltid i åtanke att färgen kan komma att variera något då vi färger allting för hand och resultatet kan bli olika från t.ex. färgad sockerpasta till färgad choklad.


Färska Blommor

När det kommer till färska blommor kan vi inte garantera att blommorna kommer att se ut, både till utseende och färg, som på bilden vare sig det är en tårta från oss eller från någon annan.
Detta beror främst på att utbudet varierar under året och att det inte alltid finns exakt dom blommorna och dom färgerna du önskar.

Vi försöker alltid vårt bästa med att hitta något så likt som möjligt, men rekommenderar alla kunder som planerar större tillställningar där det finns tydliga färgkoder eller blomsterarrangemang som tårtan måste passa in till, att själva dagen innan komma in till oss och lämna en bukett blommor som vi kan använda på tårtan.

Detta kan t.ex. vara:
-När du som kund vill att tårtan ska dekoreras med blommor som inte är i säsong för tillfället.
-När du önskar en speciell färg på dina blommor, t.ex aprikos, vinrött, lila mm.
-När blommorna ska vara en exakt nyans av t.ex. ljusrosa.
-När du önskar flera typer av blommor som alla ska gå i exakt samma nyans.

Du är alltid välkommen att själv inhandla blommorna till din tårta, något som då inte räknas med i priset men som kostar 100kr för att vi ska sätta på dom.

Frakt och förvaring

Alla våra tårtor och bakelser är ömtåliga och temperaturkänsliga och skall hanteras varsamt för att ingenting oväntat ska inträffa under färden hem.
Vi rekommenderar alltid att man kommer med bil, och att det finns en person som kan hålla i tårtan medans ni kör för att hela tiden se till att den står rakt och stabilt. Detta på grund av att tårtan lätt kan stöttas till eller förflytta sig vis t.ex. svängar, fartgupp, inbromsningar m.m. som gör att den kan gå sönder.
Det är inte heller rekommenderat att köra runt med sin tårta under en längre tid då den är en kylvara och kan försämras i kvalité om den förvaras rumstempererad för länge.

Din tårta ska förvaras i kyl fram till servering och tas fram ca 30 minuter innan. Om du vill ha den framme på ditt dessertbord under middagen är det du själv får bedöma om detta är möjligt och tar eget ansvar för om tårtan skulle börja smält under kvällen. 

Vi som företag har inte någon skyldighet att ersätta dig m något skulle hända med din beställning efter att du hämtat den från oss.